Julgodis
Ca 18-20 st
3 msk vispgrädde
25 gram smör eller margarin
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris
50 gram mörk choklad
Mät upp alla ingredienser utom riset i en kastrull stor nog att även rymma riset senare. Koka smeten till kolakonsistens i ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner riset. Klicka upp smeten till toppar på smörpapper.
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikron. Doppa bottnen på de kalla topparna i chokladen och ställ dem igen på smörpapperet för att stelna. Låt kallna och förvara i kylen.
Löpband
Nu är det slut på lata vardagar då jag inte kommer ut tack vare mörkret! Detta ska däremot inte ersätta mina löparrundor utomhus, jag älskar att vara ute! Speciellt i lördags när jag fick prova mina fina dubbar då det var isgata här ute på landet...
Igår provade jag löpbandet för första gången och det kändes idag! WOHO!
Mer bilder från julmässan
Y som vår logga
Julmarknad 2011
Trötta efter julmässan
Hej!
Vi har haft fullt upp hela dagen. Jobbet med UF har rullat på och klockan 17.00 stod vi redo för att sälja våra Swiggies för första gången. Och vilken framgång! Försäljningen blev över förväntan vilket självklart är otroligt roligt. Vi tror på vår produkt och har gjort det sedan dag ett, men att introducera en ny produkt och få människor att tycka om den direkt är inte helt enkelt. Människor har i allmänhet svårt för att fastna för en ny och unik produkt. Men vi i Your Training UF har en god inställning och kämpar alltid in i det sista - och visst ger det resultat!
Allt går om man bara vill, glöm aldrig det!
Nedan följer några bilder från dagen, tyvärr är det långt ifrån alla men resten kommer inom de närmsta dagarna, håll utkik.
Vi bjöd på frukt vilket uppskattades. Fräscht, gott och nyttigt!
Julmarknad 2011
Idag smäller det! Thomasgymnasiet och Europaskolan ska för första gången träffas och tillsammans bidra till världens bästa julmarknad!
Varför inte svänga förbi? Vi finns på Thomasgymnasiets stora entré klockan 17.00-19.00!
Vi bjuder på glögg och pepparkakor och ni får en chans att hitta årets julklappar!
Förebilder? Nej
Vi är inga förebilder när det gäller träning! Tvärt om... Vi är inga personliga tränare, vi tränar inte varje dag, vi äter inte sallad hela tiden. Sanne tror att man kan äta choklad till allt, Frida gillar att doppa pizzakanter i bearnaisesås och Felicia beställer alltid cheddardippen på donken som hon kan doppa pommes i!
Vi tycker om att gå på krogen och älskar att ha svullodagar hemma hos en tjejkompis där målet är att äta så mycket som möjligt!
Allt detta tycker vi om, men vi älskar också att träna! Vi ser därför alla till att varje vecka utföra någon form av träning där vi får svettas tills det går att vrida ut en pöl ur tröjan. Vi får en adrenalinkick av det och vi älskar känslan både under och efter träningen. Därför valde vi att starta det här företaget. Vi vill inspirera människor till en aktiv vardag med träning!
Vi är inga förebilder när det gäller träning... Vi är inspirationer när det gäller träning!
Tips för tunga dagar
Hej kära läsare!
Alla har vi våra mindre bra dagar. Många gånger känns det bäst att krypa under täcket och stanna där, men har man orken är det ett perfekt tillfälle att ringa en vän och ta en riktigt härlig långpromenad. På med skorna, mössan, vantarna, halsduken, jackan och en swiggie för att släcka törsten och ut i vinterkylan! Nu ligger snart snön på marken och lyser upp. Visst låter det mysigt? Att köra ett riktigt svettigt träningspass är också ett bra och roligt alternativ.
Träning är för många en bra aktivitet oavsett humör. Att träna när man är på dåligt humör är enligt mig det bästa man kan göra! Man får ut aggressionen och efter passet känner man sig ofta lugnare. Har du inte prövat? Gör det!
Gott och samtidigt nyttigt
Ingredienser (12 stora muffins)
- 3 ägg
- 1 dl farinsocker
- 1,5 - 2 dl råsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
- 2,5 dl dinkelsikt
- 1,25 dl gammaldags ekologisk mjölk eller havremjölk
- 1 dl olivolja eller rapsolja
- 3-5 dl tinade frysta bär eller färska
Tillagning
- Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
- Blanda sedan ner dinkelmjölet, mjölk och olivolja till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.
- Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till 3/4 med smet.
- Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.
Källa: www.annaskipper.se